Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-24 03:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/storstjarnan-tar-paus-i-isl/

SPORT

Storstjärnan tar paus i ISL

Caeleb Dressel.
Caeleb Dressel. Foto: AP

Amerikanske simstjärnan Caeleb Dressel gör som Sarah Sjöström och står över resten av grundserien i den penningstinna lagserien ISL.

TT Text

Dressel, som tog fem OS-guld i Tokyo, avbröt den senaste matchen efter första dagen då han inte mådde bra. Nu meddelar hans lag Cali Condors att han står över resten av grundserien som avgörs i Neapel, skriver simsajten Swimswam.

Däremot ska han vara tillbaka till slutspelet i Eindhoven i november.

Sarah Sjöström har tidigare tagit samma beslut då hon redan på förhand hade bestämt att bryta grundserien efter två matcher för att i stället träna i kapp på hemmaplan efter armbågsskadan.

Sjöström och Dressel är två av de två största stjärnorna i ISL, svenskan blev ”MVP” och förde sitt Energy Standard till slutseger den första säsongen medan Dressel gjorde samma sak med Cali Condors i fjol.

Ämnen i artikeln

Simning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt