Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/storstjarnorna-drunknade-i-svarta-havet/

Sport

Storstjärnorna drunknade i Svarta havet

De två ryska storstjärnorna Fatima Zhagupova och Elina Gismeeva. Foto: Russian kickboxing federation

En tragedi inträffade i Sevastopol på Krimhalvön vid Svarta havet i söndags – när världens två bästa kvinnliga kickboxare drunknade under ett träningsläger.

De två ryska storstjärnorna Fatima Zhagupova och Elina Gismeeva vann guld och silver i senaste världsmästerskapet i kickboxning, på söndagen omkom de i en drunkningsolycka.

Det ryska landslaget hade befunnit sig på Krimhalvön för ett träningsläger, som avslutades på söndagen. De två storstjärnorna ska tillsammans med flera manliga lagmedlemmar ha bestämt sig för att gå ner till havet innan de skulle åka hem, skriver ryska Gazeta.ru 

Enligt tidningen ska ryskorna ha bestämt sig för att simma en sista gång innan hemresan, trots att stormvarning utfärdats i området. 

27-åriga Elina Gismeeva från Murmansk ska ha hamnat i nöd efter att en våg slungat henne mot piren sällskapet befann sig på, varpå 33-åriga Fatima Zhagupova ska ha dykt efter sin vän för att rädda henne.

Den ryska tidningen skriver att deras sällskap på piren insåg den förestående faran och försökte hjälpa ryskorna genom att kasta ut ett rep i vattnet, men att kickboxarna inte lyckades hålla fast vid det och sveptes i väg av de höga vågorna.

Kropparna efter de två kvinnorna hittades några timmar senare vid en omfattande sökinsats, skriver Aftonbladet. 

”Vi är i djup sorg. Vi uttrycker våra djupaste och uppriktiga kondoleanser till deras familj, släktingar och vänner”, skriver det ryska kickboxningsförbundet på Instagram.