Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 08:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/straffar-raddade-kamerun-i-premiaren/

SPORT

Straffar räddade Kamerun i premiären

Bertrand Traoré i Burkina Faso tacklar André-Frank Zambo Anguissa i Kamerun, vilket resulterade i straff.
Bertrand Traoré i Burkina Faso tacklar André-Frank Zambo Anguissa i Kamerun, vilket resulterade i straff. Foto: Ulrik Pedersen/NurPhoto/Shutterstock

Kamerun vann premiärmatchen i Afrikanska mästerskapen i fotboll mot Burkina Faso. Men det satt långt inne.

Två straffar krävdes för att värdnationen skulle få med sig de första tre poängen i turneringen efter 2–1.

TT Text

Gustavo Sangare öppnade målskyttet i matchen genom att göra 1–0 för Burkina Faso i den 24:e matchminuten, framspelad av Aston Villa-mittfältaren Bertrand Traore.

Efter det skulle allt handla om Kamerun, och lagkaptenen Vincent Aboubakar. Anfallaren, till vardags i saudiska Al Nasr FC, satte både kvitteringen och ledningsmålet från straffpunkten inom fem minuter från halvtidsvilan.

29-åringen hade sedan ett drömläge att sätta 3–1 en kvart in i den andra halvleken, men målet dömdes bort för offside.

I söndagskvällens andra match besegrade Kap Verde Etiopien med 1–0. Etiopien spelade med tio man på planen i 78 av matchens 90 + 4 minuter sedan Yared Bayeh fått rött kort i matchens inledning.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt