Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 02:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/succe-for-svenskarna-i-beachvolley/

Sport

Svensksuccé i beachvolley: ”Skitroligt”

Alexander Annerstedt och Martin Johansson i världstourtävlingen i Malaysia.
Alexander Annerstedt och Martin Johansson i världstourtävlingen i Malaysia. Foto: Internationella Volleybollförbundet

Beachvolleyspelarna Martin Johansson och Alexander Annerstedt blev historiska då de gick till final i världstouren i Malaysia.

”Känslan är helt fantastisk just nu, skitroligt!”, säger svenskarna efter finalförlusten.

TT Text

Finalplatsen i Langkawi var det hittills bästa svenska herresultatet på världstouren. I finalen förlorade svenskarna mot polackerna Kedrzej Brozyniak och Piotr Janiak med 1–2 i set.

”Klart att vi ville vinna alltihop, men besvikelsen gick ur ganska snabbt. Inför tävlingen hade vi som mål att ta oss in i huvudrundan och vidare från gruppen, men så går vi och blir tvåa, slår fruktansvärt bra lag längs vägen och spelar riktigt bra. Det känns underbart, säger duon till volleybollförbundet.

Polackerna tog det första setet med 21–19, svenskarna det andra med 21–14. I det tredje drog Brozyniak och Janiak iväg och vann det med 15–8.

”Vi hade spelat ett gäng matcher mer än våra motståndare när vi klev in i den här finalen och det var väl lite 'luften ur'. Förhållandena var tuffa med 37 grader i solen och 55 grader i sanden”, säger Annerstedt och Johansson.

Tävlingen i Langkawi var en enstjärnig världstourtävling.

För Martin Johansson var det blott tredje världstourtävlingen.

”Deras kemi är grym. 'MJ:s' utveckling har varit fantastisk det senaste året och Annerstedt börjar få rutin från World Tour-sammanhangen. Det är väldigt kul att se dem hitta varandra”, säger Göteborgs BC:s elitcoach Ulric Svensson i ett pressmeddelande.