Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 15:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/succelagets-nyckelspelare-borta-aret-ut/

Sport

Succélagets nyckelspelare borta året ut

Vittsjös viktiga mittfältare Tove Almqvist, höger, missar hela fotbollssäsongen på grund av ett avslitet främre korsband och inre ledband i vänster knä. Arkivbild.
Vittsjös viktiga mittfältare Tove Almqvist, höger, missar hela fotbollssäsongen på grund av ett avslitet främre korsband och inre ledband i vänster knä. Arkivbild. Foto: Erik Simander/TT

Fjolårets succélag Vittsjö har drabbats av ett tungt avbräck inför helgens premiär i damallsvenskan. Mittfältsstjärnan Tove Almqvist blir borta hela säsongen efter en allvarlig knäskada i träningsmatchen borta mot Kristianstad (1–2) för drygt en vecka sedan, enligt Kvällsposten.

TT Text

– Mitt främre korsband och inre ledband är av i mitt vänstra knä. Jag fick beskedet i dag vid lunchtid av min läkare, säger Tove Almqvist till tidningen.

24-åringen, SM-guldmedaljör med Linköping 2016 och 2017, var starkt bidragande när Vittsjö slutade trea i damallsvenskan i fjol och har tidigare tagits ut i U23-landslaget.

Vittsjö inleder damallsvenskan borta mot regerande mästarlaget Rosengård på lördag.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Vittsjö GIK

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt