Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/succespelaren-tvingas-lamna-vm/

Sport

Succéspelaren tvingas lämna VM

Linus Persson, tvåa i den svenska skytteligan, tvingas lämna VM på grund av den hjärnskakning han ådrog sig mot Slovenien i fredags.
Linus Persson, tvåa i den svenska skytteligan, tvingas lämna VM på grund av den hjärnskakning han ådrog sig mot Slovenien i fredags. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Succéspelaren Linus Persson tvingas nu lämna VM-turneringen i Egypten på grund av den hjärnskakning han drabbades av under matchen mot Slovenien.

– Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM, säger Persson.

Det var i fredagens match mot Slovenien som Persson fick en hård tackling och föll så illa att han slog huvudet i golvet.

Enligt svenska landslagsläkaren Daniel Jerrhag, som inte fanns på plats i hallen när Persson skadade sig på grund av coronakarantän, borde Persson inte fortsatt att spela efter smällen.

– Han skulle plockats bort direkt, sa Jerrhag dagen efter.

Nu har Jerrhag, Persson och landslagsledningen kommit fram till att det bästa för Persson är att återvända hem till Frankrike.

– Linus har förbättrats påtagligt sedan skadan, men vi har konstaterat att han inte kan bli redo för ytterligare deltagande i turneringen, säger Jerrhag på förbundets hemsida.

Linus Persson gjorde åtta av sina 20 mål i turneringen mot hemmanationen Egypten.
Linus Persson gjorde åtta av sina 20 mål i turneringen mot hemmanationen Egypten. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Persson startade Sveriges fem första matcher och är efter Hampus Wanne lagets främsta målskytt i turneringen med sina 20 fullträffar.

Åtta av dem kom i segermatchen mot hemmanationen Egypten i onsdags.

– Det har varit jättehärligt att få vara med här och spela VM och det har varit positivt att få en så stor roll i laget, därför känns det förstås tråkigt att behöva sluta tidigare, säger Persson som spelar för franska US Ivry.

Albin Lagergren, som spelade redan mot Ryssland, har kallats in som ersättare för Persson.

– Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över, säger Persson.

Under förmiddagen har Persson lämnat truppen.

– Jag hade ju gärna flugit tillbaka ner till VM-finalen och hejat på grabbarna. Jag har ju sagt hela tiden att jag tror att vi kan gå dit och det finns ju ingen anledning att tro något annat just nu.

På onsdag spelar Sverige VM-kvartsfinal mot Qatar i Kairo.

Ämnen i artikeln

Handbolls-VM
Handboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt