Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 16:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/succetranaren-som-bytt-sport-fods-inte-fler-talanger-i-norge/

SPORT

Succétränaren som bytt sport: ”Föds inte fler talanger i Norge”

Anders Forsberg har tagit med sig två huvudbitar från arbetet med hockeyspelare till utbildningen av alpintalanger: att se helheten som idrottare och det mentala. Aaron Lindström gillar Forsbergs sätt att jobba.
Anders Forsberg har tagit med sig två huvudbitar från arbetet med hockeyspelare till utbildningen av alpintalanger: att se helheten som idrottare och det mentala. Aaron Lindström gillar Forsbergs sätt att jobba. Foto: Jonas Lindkvist

ÅRE. En succétränare i ishockey står i en skidbacke och jobbar med att få duktiga tonåringar att bli alpina stjärnor.

Anders Forsberg har klivit in i jobbet på skidgymnasiet med frågor, kritik och en underliggande undran till hela idrotts-Sverige:

Föds det fler talanger i Norge?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.