Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sundsvall-vann-trots-tunga-skador-pa-nyckelspelare/

SPORT

Sundsvall vann trots tunga skador på nyckelspelare

Sundsvalls Marcus Danielsson och Eskilstunas Chidi Omeje krockar under måndagens match i Allsvenskan.
Sundsvalls Marcus Danielsson och Eskilstunas Chidi Omeje krockar under måndagens match i Allsvenskan. Bild: Fredrik Sandgren/TT

Ekonomin krisar och mot AFC Eskilstuna fick Gif Sundsvall både målvakten och lagkaptenen skadade. Det blev tre poäng ändå.

Linus Hallenius gjorde båda målen i 2–1-segern.

TT Text

På bankkontot saknar Gif Sundvall fem miljoner kronor för att klara sig året ut. Behovet av poäng är inte längre lika akut efter att klubben radat upp tre raka segrar i fotbollsallsvenskan.

Linus Hallenius blev tvåmålsskytt på Tunavallen, men kan till stor del tacka lagkamraterna för fullträffarna. Vid 1–0-målet redan i fjärde minuten var det David Batanero som slog en öppnande djupledspassning till Eric Larsson, som sedan serverade Hallenius mer eller mindre öppet mål. 2–0 kom med knappa kvarten kvar, när inhopparen Jonathan Morsay snyggt vände bort en back och spelade fram Hallenius.

Mellan målen strulade det en hel del för Gif Sundsvall. Målvakten Tommy Naurin skadade högerknät i en kollision och tvingades efter drygt en halvtimmes spel låta allsvenske debutanten William Eskelinen ta över mellan stolparna. 21-åringen – jodå, han är son till ex-allsvenske anfallaren Kaj Eskelinen – fick en bra start när han boxade undan Omar Eddahris skott och räddades sedan av stolpen på Wandersons frispark.

I mitten av andra halvlek fick gästerna också backklippan och lagkaptenen Marcus Danielsson huvudskadad i en duell. Den blödande Danielsson byttes ut, men Eskilstuna – som skapade mycket – fick vänta ända till tilläggstid innan utdelningen kom i form av Eddahris tröstmål.

– Vi slarvade alldeles för mycket i passningsspelet. Vi kom inte upp i nivå, men vi reder ut det till slut och det är det som betyder något, sade William Eskelinen till C More.

Medan Gif Sundsvall klättrar förbi Kalmar FF och har fem poäng ner till kvalplats ser det värre ut för AFC. Med sju omgångar kvar ligger debutanten kvar på jumboplats, med åtta poäng upp till kval.

En viktig seger för Sundsvall som rör sig längre bort från strecket. Eskilstuna är kvar på sista plats.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt