Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Superettanmatch polisanmäld

Matchfixningsmisstankar mot superettanlaget Norrby har lett till en polisanmälan
Matchfixningsmisstankar mot superettanlaget Norrby har lett till en polisanmälan Foto: Conny Sillén/TT

Svenska Fotbollförbundet meddelar under torsdagen att utredningen kring matchfixing i matchen mellan Norrby och Dalkurd övelämnas till polisen. ”Vi avvaktar deras utredning innan vi eventuellt vidtar ytterligare åtgärder”, skriver SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette på förbundets hemsida.

Det var inför matchen mellan Norrby IF och Dalkurd i superettan som Svenska spel stängde allt spel på Norrby efter att ha iakttagit ”kraftigt avvikande oddsrörelser på deras matcher vid flera tillfällen under säsongen”. Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att man överlåter utredningen som hittills har skötts av bland andra förbundet själva och Uefa, till polisen.

Chefsjurist Anders Hübinette skriver på förbundets hemsida att utredningen har skett under en nära dialog med Norrby IF och att spelare i klubben fått delta i utbildningar om matchfixing. Men nu kommer alltså polisen att ta över utredningen för att säkerställa att inget brott begåtts.

”Utredningen är överlämnad till polisen och vi avvaktar deras utredning innan vi eventuellt vidtar ytterligare åtgärder” skriver Hübinette på Svenska Fotbollförbundets hemsida.