Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svahn-om-stafettduell-med-johaug-jag-ar-sa-saker-pa-att-sla-henne/

Sport

Svahn om stafettduell med Johaug: ”Jag är så säker på att slå henne”

Linn Svahn tar gärna en duell med norska stjärnan Therese Johaug i VM-stafetten i Oberstdorf.
Linn Svahn tar gärna en duell med norska stjärnan Therese Johaug i VM-stafetten i Oberstdorf. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Hon är mästerskapsdebutant men knappast någon blyg sådan. Linn Svahn vill att man ska komma ihåg henne när skid-VM i Oberstdorf är över.

Och hon räds inte norska stjärnan Therese Johaug i en duell i stafetten.

– Jag är så säker på att slå henne, säger Svahn utan att tveka.

Hon har tydliga och höga mål på vad hon vill lyckas med på VM som inleds på torsdag i tyska Oberstdorf.

– Jag kommer inte dit bara för att jag vill vara med i leken utan jag vill göra något riktigt bra, säger Svahn.

Att hon är storfavorit i sprinten är knappast någon hemlighet.

Att få åka en sträcka i damernas stafett lockar henne också. Där skulle hon kunna få möta Therese Johaug, norskan som är storfavorit att bli VM-drottning.

– Jag har aldrig sagt att det är självklart att jag ska köra sista sträckan i en stafett och det är inte ens självklart att jag är en del i ett stafettlag, säger Svahn.

Hon har flera gånger tidigare fått frågan hur det skulle vara att möta Johaug i en duell och har tröttnat lite på samtalsämnet.

– Det är mer journalister som tror att jag bara kan tänka mig möta Johaug för att jag är så säker på att slå henne.

Linn Svahn passerar Therese Johaug i en kurva in mot upploppet i masstarten i Falun.
Linn Svahn passerar Therese Johaug i en kurva in mot upploppet i masstarten i Falun. Foto: Jonas Lindkvist

Linn Svahn vann masstarten över tio kilometer i Falun i slutet av januari sedan hon spurtat ned Therese Johaug som slutade trea slagen också av ryskan Julia Stupak.

– Om det skulle vara så att jag åker sista sträckan, vem jag än får möta så kvittar det. Det kan vara Johaug, det kan vara någon annan stark norska, säger Svahn och låter på gränsen till irriterad.

Svahn har ingen internationell vana av stafetter och känner sig inte given i ett svenskt stafettlag.

– Det är inte riktigt så läget är utan först ska man kvala in i ett stafettlag. Sedan får man se vilken sträcka man blir tilldelad, det kvittar vilka motståndare man har för man kommer alltid vilja vara först över mållinjen.

Det är drygt två veckor sedan Svahn tävlade i världscupen i Ulricehamn. Men hon ser inget problem med det långa uppehållet inför VM.

– Jag har en plan för hur jag ska förbereda mig på bästa sätt för att komma till VM och kunna handskas med allt runt omkring på plats, säger Svahn.

Guide: Allt inför skid-VM i Oberstdorf 2021

Ämnen i artikeln

Skid-VM
Linn Svahn

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt