Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 19:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svart-att-se-nagot-med-handbollen-som-jag-gillar-nu/

Sport

”Svårt att se något med handbollen som jag gillar nu”

Kim Anderssons handbollsframtid är ett frågetecken.
Kim Anderssons handbollsframtid är ett frågetecken. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Kim Andersson såg fram emot en ljus vår med SM-slutspel, OS-kval och ett eventuellt OS med Sverige i Tokyo.

Men hela coronapandemin har tagit handbollsstjärnan hårt.

– Nio av tio gånger är det det bästa jag vet, men just nu är det svårt att se någonting med handbollen som jag verkligen gillar, säger Kim Andersson i en intervju med Radiosporten.

Kim Andersson är en av svensk handbolls stora namn genom alla tider. I 20 år har han spelat elithandboll på högsta nivå, tio av dem som utlandsproffs i Tyskland och Danmark.

Senaste säsongen i Ystad blev dock inte vad han hade hoppats på. Kim Andersson har besvärats av skador och laget spelade också under sin förmåga.

Men Kim Andersson såg fram emot en het handbollsvår – med slutspel där laget skulle ta revansch, OS-kval och OS.

– För mig har det varit jättefrustrerande. Just nu är det svårt att se någonting med handbollen som jag verkligen gillar. Det abrupta slutet slog undan benen på mig. Det tog musten ur mig. Att älska handbollen. Någonstans försvann det med slutspelet och jag har väldigt svårt att motivera mig just nu till träning, säger Kim Andersson till Radiosporten.

Kim Andersson var överens med förbundskaptenen Glenn Solberg att komma tillbaka i landslaget. Först OS-kval – sedan OS...

Nu vet han inte hur det blir.

Kim Andersson har ett år kvar på kontraktet med Ystads IF.

– Allt med handbollen är ett stort frågetecken och det är kanske inte nu jag ska ta besluten för framtiden. Jag ska försöka ta mig igenom detta här nu och få rätsida på det och älska handbollen igen. För det vet jag att jag gör, säger Kim Andersson till Radiosporten.