Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 06:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svensk-satsning-mot-psykisk-ohalsa-inom-idrotten-utokas/

SPORT

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökas

”Kan man fånga in människor tidigt så har man en chans att vända någonting som annars riskerar att förvärras”, säger Karin Hyland, överläkare och specialistläkare inom psykiatri och verksam på mottagningen för elitidrott och hälsa i Stockholm. Här med Göran Kenttä, ansvarig för Idrottspsykologi vid Riksidrottsförbundet.
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Psykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.