Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 05:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svensk-satsning-mot-psykisk-ohalsa-inom-idrotten-utokas/

SPORT

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökas

”Kan man fånga in människor tidigt så har man en chans att vända någonting som annars riskerar att förvärras”, säger Karin Hyland, överläkare och specialistläkare inom psykiatri och verksam på mottagningen för elitidrott och hälsa i Stockholm. Här med Göran Kenttä, ansvarig för Idrottspsykologi vid Riksidrottsförbundet.
”Kan man fånga in människor tidigt så har man en chans att vända någonting som annars riskerar att förvärras”, säger Karin Hyland, överläkare och specialistläkare inom psykiatri och verksam på mottagningen för elitidrott och hälsa i Stockholm. Här med Göran Kenttä, ansvarig för Idrottspsykologi vid Riksidrottsförbundet. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Psykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in