Created with Sketch. Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-09 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svensk-smakstart-i-davis-cup-slog-kanada/

SPORT

Svensk smakstart i Davis Cup – slog Kanada

Elias Ymer.
Elias Ymer. Foto: Oscar J Barroso/Shutterstock

Sverige fick en smakstart i det nya formatet av Davis Cuptennisen då bröderna Elias och Mikael Ymer vann sina singelmatcher mot Kanada och säkrade den svenska segern.

TT Text

I finalspelet i Madrid vann Elias Ymer över Steven Diez med 6–4, 6–2. Den yngre brodern Mikael besegrade sedan Vasek Pospisil med 6–4, 6–4.

Kanada saknar sina tre största stjärnor Félix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov och Milos Raonic.

I nya Davis Cup möts lagen i trelagsgrupper i två singlar och en dubbel, i tresetsmatcher. Gruppvinnarna går till kvartsfinal. Sveriges dubbelmatch mot Kanada spelas på torsdagskvällen med André Göransson och Robert Lindstedt som det svenska dubbelparet.

I Sveriges grupp finns även Kazakstan som Sverige möter på lördag.

Ämnen i artikeln

Tennis
Davis Cup

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt