Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svensk-speedwayforare-kampade-for-sitt-liv-nu-ger-pappan-lugnande-besked/

Sport

Svensk speedwayförare kämpade för sitt liv – nu ger pappan lugnande besked

Linus Sundström (blå huva) under en match med Piraterna. Foto: Jeppe Gustafsson(/TT

Den svenske speedwayföraren Linus Sundström kraschade allvarligt under en tävling i Polen i söndags och behandlas nu på intensivvården på ett sjukhus i staden Piekary Slaskie.

Tillståndet var under en period kritiskt för 28-åringen som kämpade för sitt liv – men nu ger hans pappa Kenneth Sundström lugnande besked.

TT Text

– Han börjar komma tillbaka nu, han har varit helt borta i flera dagar, säger Kenneth Sundström till SVT och fortsätter:

– Det har varit livshotande, katastrof. Jag är helt slut. Han ligger på intensiven men han börjar komma tillbaka. Vi pratade med honom i dag, det är ljusår från i går. Han minns ingenting men är väldigt omskakad. Han är en tuffing och vältränad, det är därför han kommit tillbaka så snabbt.

De första rapporterna gjorde gällande att Linus Sundström hade drabbats av frakturer i både lårben och axel. Men enligt hans polska klubb, ROW Rybnik, visade det sig senare att läget var mer komplicerat än så.

”Det viktigaste är att Linus, sedan han kom till sjukhuset i tisdags, inte har blivit sämre. Jag ber alla anhängare att hålla tummarna för Linus. Han behöver ert stöd”, säger Krzysztof Mrozek, ordförande i ROW Rybnik, till klubbens webbplats.

Enligt Kenneth Sundström förvärrades Linus tillstånd när han flyttades till ett annat sjukhus.

– Det visade sig att det var för tidigt. Han slog aldrig i huvudet men han fick en hjärnskakning efteråt, det var en så allvarlig krasch, säger han till SVT och tillägger:

– Han har brutit lårbenet, har ett komplicerat armbrott och har problem med levern.

Enligt ROW Rybnik blir Sundström kvar på intensiven åtminstone fram till på fredag.

Läs mer: ”Det är lätt att säga att man inte är rädd – om man ljuger”