Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 15:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svensk-supertalang-utmanade-bolt-i-bordtennis/

SPORT

Svensk supertalang utmanade Bolt – i bordtennis

Laurynne Cabardo tillsammans med Usain Bolt under reklaminspelningen.
Laurynne Cabardo tillsammans med Usain Bolt under reklaminspelningen. Foto: Laser Cabardo/TT

För bordtennistalangen Laurynne Cabardo gick en dröm i uppfyllelse. Elvaåringen från Stockholm valdes ut att få spela in en reklamfilm till OS med – Usain Bolt.

– Det var kul, han var snäll och sade att jag var bra på pingis, säger hon.

TT Text

En varm dag i april står två personer lutade över ett pingisbord.

Den ena är åttafaldige OS-guldmedaljören och dubble världsrekordhållaren Usain Bolt. Den andra är elvaåriga Laurynne Cabardo från Stockholm.

De är där för att spela in en reklamfilm för en av sponsorerna till OS i Tokyo.

Laurynne Cabardo har som ett av fyra barn valts ut att få träffa Bolt, för att utmana honom i sin sport. I filmen kan man bland annat även se Bolt spela basket och försöka hoppa simhopp.

Cabardo har bara spelat bordtennis i två år, men hennes talang har tagit svensk bordtennis med storm.

– Jag ska vinna guld 2028, säger hon kaxigt till Bolt i reklamfilmen och har inga problem med att sopa banan med en av sina största idoler.

Trots att allt är regisserat och att det är en inövad replik är övertygelsen riktig. Laurynne Cabardo kommer att stå högst upp på prispallen i Los Angeles om sju år, i alla fall om man tror henne själv.

Laurynne Cabardo tänker vinna OS-guld 2028.
Laurynne Cabardo tänker vinna OS-guld 2028. Foto: Claudio Bresciani/TT

Två månader efter den där varma aprildagen i Lettland har Laurynne Cabardo fortfarande inte fått berätta för någon att hon har träffat världens snabbaste man.

– Reklamfilmen måste publiceras först, berättar pappa Laser Cabardo, som också var med på inspelningen.

Men nu har till och med Usain Bolt, som lade av efter VM 2017, publicerat den på Instagram för sina dryga tio miljoner följare. Och reklamen har visats på tv i bland annat Nederländerna. Nu får hon äntligen berätta för kompisarna.

Det var Laurynne Cabardos tränare i Stockholmsklubben Ängby SK, Jessica Larsson, som såg en annons där man letade efter duktiga pingisspelande ungdomar.

– Jag såg annonsen av en slump på Facebook och tänkte att hon verkligen skulle vara perfekt, berättar Jessica Larsson.

Och efter en lång castingprocess fick hon stå där, mittemot en av världens största idrottsstjärnor.

– Det var ju så häftigt! Först var jag lite rädd att träffa honom, men sen efter jag träffat honom var det lugnt. Det var kul, han var snäll och sade att jag var bra på pingis.

Tränaren Jessica Larsson har sett en stor talang i Laurynne Cabardo.
Tränaren Jessica Larsson har sett en stor talang i Laurynne Cabardo. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hon upptäckte pingisen på skolgården och nu tränar hon minst fyra gånger i veckan.

– Vi ville visa pojkarna att de inte hela tiden är bäst. När jag kom hem berättade pappa att han var bra när han var yngre på Filippinerna.

Jessica Larsson igen:

– Det som är så häftigt är att hon verkligen älskar pingis, hon visar att det betyder så mycket för henne. Talanger som hon växer inte på träd.

Trots att det är Usain Bolts stjärnglans som är i fokus i reklamfilmen, är Laurynne Cabardo säker på hur en ”riktig” match skulle sluta.

– Det skulle bli 11–0 till mig.

Varför det?

– Han är för långsam.

Läs mer: Sponsorer i Japan oroade för negativ OS-publicitet

Ämnen i artikeln

Usain Bolt
Bordtennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt