Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 18:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenska-cyklisten-skadad-i-krasch-vm-ar-hotat/

Sport

Svenska cyklisten skadad i krasch – VM är hotat

I nuläget är det oklart om det blir något VM i landsvägscykel för Emilia Fahlin.
I nuläget är det oklart om det blir något VM i landsvägscykel för Emilia Fahlin. Foto: Jessica Gow/TT

Svenska cyklisten Emilia Fahlin tvingas bryta cykelloppet Giro Rosa i Italien. Detta efter att ha skadat högerhanden i en krasch.

”Tydligen cyklade jag 15 mil med en fraktur i handen”, skriver VM-hoppet i ett inlägg på Instagram.

Tajmningen kunde inte ha varit sämre. Den 24 september inleds VM i landsvägscykel i italienska Imola. Och då är det tänkt att Emilia Fahlin ska ställa upp i linjeloppet.

– Det är såklart jättetråkigt det som inträffat, men Emilia är härdad. Hon har haft en del skador genom åren. Inför EM kände hon av lite domningar i benen, säger Lucas Persson, Sveriges förbundskapten i landsvägscykel.

Att olyckan sker nu beskriver Lucas Persson som olyckligt. Emilia Fahlin är i fin form vilket hon också visade när hon slutade elva på EM i Frankrike den 27 augusti och knep sjundeplatsen på La Course by le Tour de France den 29 augusti.

– Det är ett trist läge, VM-banan passar henne bra, säger Lucas Persson.

Han har haft sms-kontakt med Emilia Fahlin som just nu befinner sig på ett flygplan hem till Sverige.

– Hon är på väg hem för läkarundersökning. Vi ska pratas vid senare i dag. Allt jag vet är att hon varit inbladad i en krasch och att hon fullföljt etappen med en spricka i handen, säger Lucas Persson.

– Vi vet inte hur allvarligt det är än. Troligen är det en spricka, men om det skulle vara en fraktur innebär det att VM är hotat.

Läs mer: Världsmästerskap flyttas – målgång på F1-bana

Ämnen i artikeln

Cykel

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt