Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenska-fotbollslandslaget-har-alternativ-resplan-redo/

Sport

Svenska fotbollslandslaget har alternativ resplan redo

Svenska landslaget har en plan B för sin hemresa från lägret i Qatar, om konflikten USA–Iran eskalerar. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det svenska herrlandslaget i fotboll har en alternativ resplan för att ta sig hem från Qatar om konflikten mellan USA och Iran eskalerar, rapporterar medier på plats.

– Om det blir en större konflikt så tar vi det därifrån, men det finns en plan B som vi redan har börjat prata om, säger säkerhetschefen Janne Gustavsson enligt Aftonbladet.

TT Text

Enligt Gustavsson följer man noga utvecklingen mellan länderna från träningslägret i Doha. Han har även varit i kontakt med det svenska flygvapnet för att få veta mer om eventuella risker.

– Jag pratade med en kontakt på flygvapnet och han gav bra information. Det kändes skönt och det kunde jag förmedla till hela gruppen, säger han.

Gustavsson säger att han inte är orolig över landslagets hemresa.

Landslaget flyger hem med Qatar Airways på måndag och på grund av Qatars diplomatiska konflikter med grannländerna Saudiarabien och Förenade arabemiraten måste flyget passera iranskt luftrum för att ta sig hem från januariturnén. Förbundskapten Janne Andersson har tidigare uttryckt sin oro över situationen.

– Som alla människor tycker jag att det är jäkligt obehagligt. Vad blir konsekvenserna? Det är läskigt, sade han vid en pressträff med Aftonbladet, Expressen och TV4:s Fotbollskanalen tidigare i veckan.

Läs mer: Jordan Larsson missar resten av januariturnén