Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 06:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenska-kan-bli-hamiltons-forare/

Sport

Svenska kan bli Hamiltons förare

STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli en av Hamiltons nya förare.
STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli en av Hamiltons nya förare. Foto: Elin Åberg

Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton gick i tisdags ut och annonserade att han startar ett eget stall i den nya elbilsligan Extreme E. Nu står det klart att svenska STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli en av Hamiltons nya förare, enligt Radiosporten.

TT Text

– Jag är i kontakt med en del team, upplägget är att varje bil ska ha en manlig och kvinnlig förare, och det är otroligt häftigt att Lewis är en del av det här, säger Åhlin-Kottulinsky till Radiosporten.

Extreme E kommer att ha premiär 2021, och den 27-åriga svenskan är en av få som har provkört elbilarna.

Ämnen i artikeln

Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt