Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 15:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenska-os-hoppet-tog-vm-brons-i-judo/

SPORT

Svenska OS-hoppet tog VM-brons i judo

Marcus Nyman.
Marcus Nyman. Foto: AFP

Marcus Nyman har tagit sin första VM-medalj någonsin. Den svenske judokan tog brons efter att ha besegrat japanen Kenta Nagasawa i 90-kilosklassen.

– Det är så jävla stort, säger han till SVT.

TT Text

Nyman inledde till synes något trevande men började koppla greppet mer och mer. När sedan matchen gick till golden score dröjde det inte många sekunder innan svensken hade säkrat segern.

– Det var till en början väldigt avvaktande av båda två och det gick till golden score. Jag kände att jag fick bra grepp till slut, satsade allt och fick runt honom, säger Nyman till SVT.

Nyman förlorade kvartsfinalen mot världsfyran och hemmahoppet Krisztian Toth från Ungern men kvalificerade sig för bronsmatchen när han besegrade kazaken Islam Bozbajev i återkvalet.

Och med drygt sex veckor kvar till OS i Tokyo är det ett rejält formbesked för 30-åringen.

– Det känns så klart superskönt så nära inpå. Jag hoppas på en bra lottning i OS och så får vi se hur långt det räcker. Har jag en lika bra dag där så kan det bli en medalj igen, säger han.

Men Nyman är inte det enda svenska judohoppet som visar framfötterna inför sommarens olympiska spel.

Tidigare under VM nådde Tommy Macias framgångar i 73-kilosklassen. Svensken tog VM-silver efter att ha förlorat mot Lasja Sjavdatuasjvili, Georgien, som tog sitt första VM-guld men som både har OS-guld från 2012 och OS-brons från 2016 på meritlistan.

Ämnen i artikeln

Judo

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt