Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 03:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenska-serie-a-doldisen-gjorde-akta-hattrick/

SPORT

Svenska Serie A-doldisen gjorde äkta hattrick

Tidigare Kif Örebro-anfallaren Karin Lundin gjorde ett äkta hattrick när hennes Fiorentina spelade ut Lazio och vann med 6–1 på bortaplan i Formello utanför Rom.

TT Text

Lundin, som lämnade Sverige för spel i Italien i juli, satte 1–0 i Serie A-matchens tionde minut, 3–0 i 39:e och 4–0 på tilläggstid i första halvlek.

– Det är ju skitkul, så klart. Det stärker självförtroendet och som forward är det alltid skönt att få göra mål. Sen tycker jag att det var viktigast för laget att få i gång spelet och självförtroendet, säger Karin Lundin till SVT.

26-åringen från Kungsbacka har gjort fyra av tabellsjuan Fiorentinas sju mål framåt i säsongsinledningen. Lundin ligger därmed på andra plats i skytteligan, två mål bakom Milans Valentina Giacinti.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt