Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 14:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenska-stjarnorna-kalla-och-andersson-utslagna-direkt/

Sport

Svenska stjärnorna Kalla och Andersson utslagna direkt

Ebba Andersson lyckades inte ta sig in bland de 30 åkare som gör upp om segern i sprinten i Lenzerheide. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Varken Ebba Andersson, som slutade trea på den inledande tiokilometersetappen av Tour de Ski, eller Charlotte Kalla gick på söndagsförmiddagen vidare till kvartsfinalerna i sprint.

Ebba Andersson var märkbart besviken efter sin insats och Charlotte Kalla, som var hela 16 sekunder efter amerikanska kvalsegraren Sophie Caldwell, var inte heller hon nöjd med sin insats i prologen.

Jonna Sundling var femma, Moa Lundgren åtta, Elina Rönnlund 16:e, Maja Dahlqvist 18:e och Emma Ribom slutade 22:a av de 30 åkare som tog sig vidare till kvartsfinalerna som inleds i dag klockan 11.20.

Therese Johaug, norskan som vann den inledande etappen, tog sig vidare från kvalet som 21:a åkare, däremot blev lagkamraten Ingvild Flugstad Östberg, som vann Tour de Ski 2019, utslagen.

I herrarnas kval var Johan Häggström bäste svensk med en åttondeplats, Calle Halfvarsson, Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson tog sig också vidare till kvartsfinalerna.

Svensson åker i första heatet tillsammans med kvalettan och kvaltvåan, norrmannen Johannes Høsflot Klæbo och italienaren Frederico Pellegrino.

Kvartsfinalerna består av fem heat med sex åkare i varje heat. De två bästa från varje heat går till semifinal tillsammans med två åkare som kvalar in som bästa ”lucky loser”.

Läs mer: Stina Nilsson bryter Tour de Ski