Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 03:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenskan-hyllar-rashford-otrolig-prestation/

Sport

Svenskan hyllar Rashford: Otrolig prestation

Marcus Rashford hyllas för att ha fått regeringen att backa om fria måltider till utsatta barn. Arkivbild.
Marcus Rashford hyllas för att ha fått regeringen att backa om fria måltider till utsatta barn. Arkivbild. Foto: Rui Vieira/AP

Manchester United-anfallaren Marcus Rashford hyllas för att ha fått den brittiska regeringen att backa om fria måltider till barn i sommar.

– ”En otrolig prestation”, skriver den svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson på Twitter.

TT Text

Chelsea-spelaren skriver:

”Jag tar av hatten för den här killen! En otrolig prestation och ett utmärkt exempel på hur vi kan använda våra plattformar att ändra saker till det bättre. Tillsammans är vi starkast.”

Premier Leagues vd Richard Masters säger vid en telefonkonferens:

– Det är fantastiskt! Grattis till Marcus, till hans uthållighet och det han gjorde som påverkade regeringen. Det är verkligen en viktig och behjärtansvärd sak.

På sociala medier hyllas också Rashford för att ha fått regeringen att fortsätta att ge utsatta barn fria måltider även under sommaren då skolorna är stängda.

”En hjälte. En inspirationskälla. En av våra egna. Vi är så stolta över dig”, skriver Manchester United på Twitter.

Även en United-legendar sällar sig till hyllningskören:

”Oavsett om man gillar det eller inte är Marcus Rashford på gång att bli ansiktet utåt för Manchester United”, skriver den förre tränaren Alex Ferguson på Twitter.

Och den förre United-målvakten Edwin van der Sar twittrar:

”Bra gjort @marcusrashford att göra skillnad utanför planen genom de fria skolmåltiderna och få regeringen att backa dig.”

Kändiskocken Jamie Oliver, som själv jobbat för nyttigare skolmat i Storbritannien, skriver på Twitter:

”Bra gjort @marcusrashford för att ha inspirerat till diskussionen som lett till att våra ministrar i dag gjorde det rätta.”

Läs mer: Utsatta barn får mat efter Rashfords vädjan 

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt