Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 23:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenske-stjarnbacken-saknas-personliga-skal/

Sport

Svenske stjärnbacken saknas: ”Personliga skäl”

Victor Hedman stannar kvar i Florida ytterligare några dagar.
Victor Hedman stannar kvar i Florida ytterligare några dagar. Foto: Dirk Shadd/Zuma Press

Svenske stjärnbacken Victor Hedman fanns inte med på planet när hans lagkompisar i Tampa Bay Lightning flög till Toronto.

Hedman har av ”personliga skäl” valt att stanna kvar hemma i Florida ytterligare några dagar.

Det uppger klubben på sin hemsida.

Nedräkningen har börjat. På lördag drar hockeyn i gång i Nordamerika igen när de första play in-matcherna till Stanley Cup-slutspelet spelas.

På söndagskvällen flög spelarna i Tampa Bay till Toronto, där de kommer att spela sina matcher, men saknades gjorde Victor Hedman, som i förra veckan återigen nominerades till Norris Trophy (priset för grundseriens bästa back).

Han kommer att stanna kvar i Florida ytterligare några dagar av ”personliga skäl” och missar därmed onsdagens träningsmatch mot Florida Panthers.

I stället kommer Victor Hedman fram till fredag träna tillsammans med lagets fystränare. Tillsammans reser de sedan till Toronto.

Den 3 augusti spelar Tampa Bay – som är klara för slutspelet – sin första tävlingsmatch när de möter Washington i den första seedningsmatchen.

Tills dess ska Victor Hedman vara på plats i Kanada.

”Victor kommer att vara tillgänglig för de tre seedningsmatcherna och kommer att få några dagars träning innan dem också”, säger Tampa Bays general manager Julien BriseBois enligt klubbens hemsida.

Även Philadelphia Flyers har nu landat i Toronto och när klubben presenterade sin 31 spelare stora trupp fanns Oskar Lindblom, som nyligen avslutat en tuff cancerbehandling efter att i december förra året fått beskedet att han drabbats av en ovanlig form av skelettcancer, med.

Huruvida den 23-årige forwarden kommer att vara tillgänglig för spel är dock inte klart.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt