Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Svensken bröt nacken – nu tävlar han i OS

Måns Hedberg på en presskonferens i Pyeongchang.
Måns Hedberg på en presskonferens i Pyeongchang. Other: Carl Sandin/Bildbyrån

Natten till lördagen kvalar snowboardåkaren Måns Hedberg för en plats i OS-finalen. Sensationellt, eftersom han bröt nacken för ett år sedan.

Följ OS live med vår direktrapportering.

 

Sveriges stora stjärna Sven Thorgren är skadad och missar slopestyletävlingen i OS. Men Niklas Mattsson och Måns Hedberg, som dras med en hälskada, kommer till start.

Kvalet till finalen startar klockan 02 svensk tid och resan dit har varit lång för Hedberg. I mars förra året kunde hans karriär ha tagit slut. Under en tävling i Italien försökte han rädda en landning, brädan skar fast i snön och han föll så illa att han fick flygas till sjukhus.

Snowboardstjärnan hade fått en fraktur i en nackkota och tvingades stanna på sjukhuset i två veckor.

– Men jag hade tur i oturen. Jag hade lika gärna kunnat vara förlamad från axlarna och nedåt, sa han i en lång intervju med DN i december.

Enligt läkarna skulle han missa OS. Åtta månader efter olyckan gjorde han tävlingscomeback i Kina. I natt gör han sin olympiska debut.

Läs också: Hård vind kan göra slopestyle-banan farlig 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.