Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-22 12:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svensklagets-ras-tappade-fyramalsledning/

SPORT

Svensklagets ras: tappade fyramålsledning

Columbus Blue Jackets föll igenom och tappade 4-0 mot Carolina Hurricanes
Columbus Blue Jackets föll igenom och tappade 4-0 mot Carolina Hurricanes Foto: USA Today

I mitten av andra perioden ledde Columbus Blue Jackets med 4–0 i hemmamatchen mot Carolina Hurricanes i NHL:s grundserie. Då stod gästerna för en jättevändning – och vann med 7–4.

TT Text

Den svenska backen Adam Boqvist satte 2–0-målet för Columbus och Gustav Nyquist ökade – i sin 600:e NHL-match – på till 3–0 innan också 4–0 trillade in knappt halvvägs in i matchen. Columbus, med totalt fyra svenskar i laget, såg ut att vara på väg mot en perfekt start på 2022, men fick ändå lämna isen som förlorare till slut.

Carolina reducerade två gånger i mittperioden och fortsatte jakten i slutperioden. Med tre mål på mindre än en och en halv minut vände Carolina 3–4 till 6–4 och spädde sedan på med ytterligare ett mål innan urladdningen var över.

Det var fjärde raka segern i NHL-ishockeyn för Carolina, som till slut vann skottstatistiken med hela 49–18.

I Nashville inledde Filip Forsberg målskyttet i hemmalagets 6–1-överkörning mot Chicago. Mattias Ekholm noterades för assistpoäng på Nashvilles tre första mål.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt