Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenskorna-ratades-av-solheim-cup-kaptenen/

Sport

Svenskorna nobbades av Solheim cup-kaptenen

Madelene Sagström hoppades på en Solheim cup-plats, men kapten Catriona Matthews valde fyra andra spelare. Foto: Göran Söderqvist/TT

Solheim cup-kaptenen Catriona Matthews hade fyra personliga val – ingen av dem föll på en svensk golfare.

I stället valde hon bland annat rutinerade norskan Suzann Pettersen som bara spelat två tävlingar senaste åren – och missat cutten i båda.

TT Text

Matthews val innebär att varken Madelene Sagström eller Pernilla Lindberg kommer att vara med när Europas bästa golfare på damsidan gör upp mot deras amerikanska motsvarigheter i klassiska Solheim cup som spelas på skotska Gleneagles 13–15 september.

Sedan tidigare är svenskorna Anna Nordqvist och Caroline Hedwall med i det europeiska laget. Nordqvist via sin plats på världsrankningen bland europeiska spelare – Hedwall tack vare en tredje plats på Solheim cups poängrankning.

I stället för Sagström och Lindberg valde Matthews att komplettera den befintliga truppen med norskan Suzann Pettersen, Céline Boutier, Frankrike, samt Jodi Ewart Shadoff och Bronte Law, båda England.

Den stora överraskningen i laget är Pettersen.

Norskan har visserligen spelat åtta Solheim Cup tidigare och vunnit två majors. Men 38-åringen har precis kommit tillbaka efter barnafödande och har bara spelat två turneringar sedan november 2017 och missat cutten i båda två, senast i helgen i Scottish Open.

Hon är just nu rankad 620:a i världen.

– Mitt liv har förändrats mycket, till det bättre. Men jag har saknat golfen och jag är glad över att vara tillbaka och att få tävla, säger Pettersen.

Pettersen var sedan tidigare utsedd till att vara en av Matthews tre vice-lagkaptener men kliver nu av det uppdraget berättar Matthews.