Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenskt-bakslag-sundling-missar-helgens-tavlingar/

Sport

Svenskt bakslag – Sundling missar helgens tävlingar

Jonna Sundling har blivit förkyld och kommer inte till start i helgen. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Jonna Sundling kommer inte till start i helgens världscuptävlingar i sprint i Dresden. 25-åringen, som leder den totala sprintcupen, är sjuk.

TT Text

Sundling inledde världscupsäsongen strålande med en seger och en andraplats på de tre första sprinttävlingarna.

Men efter ett något misslyckat Tour de Ski nyligen – Sundling tog sig inte till final på någon av de två sprintetapperna – hade hon hoppats på en bra helg i Tyskland.

Men så blir det inte. Jonna Sundling är förkyld och tvingas stå över tävlingarna i Dresden, där sprint i fristil (lördag) och sprintstafett (söndag) står på programmet.

Utan Sundling, som toppar sprintcupen, och Stina Nilsson, som är skadad, står Sveriges hopp i första hand till Linn Svahn och Maja Dahlqvist.

20-åriga Svahn överraskade stort när hon vann sprinten i Davos i december, och Dahlqvist visade i fjol att hon i sina bästa stunder är en av världens bästa sprintåkare.

Sedan tidigare har också Jennie Öberg dragit sig ur helgens tävlingar på grund av en förkylning.

Svenska laget i Dresden, damer: Maja Dahlqvist, Linn Svahn, Evelina Settlin, Linn Sömskar och Jennie Öberg. Herrar: Johan Häggström, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg, Teodor Peterson, Martin Bergström och Marcus Grate.