Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/svenskt-fiasko-laget-plockades-av-banan-i-herrstafetten/

Sport

Svenskt fiasko – laget plockades av banan i herrstafetten

OS-guldmedaljören Peppe Femling var med i den fiaskoartade herrstafetten i Canmore i Kanada. Arkivbild. Foto: Nisse Schmidt

Det blev ett stort svenskt stafettfiasko i kylan och vinden i Canmore i Kanada.

Ett kraftigt reservbetonat herrlag var så långt efter segrande Norge att de plockades av banan i skidskytteloppet.

Rätta artikel

För snart ett år sedan överraskade de svenska skidskytteherrarna idrottsvärlden och tog OS-guld i stafett i Pyeongchang. Under fredagens världscupstafett i ett kraftigt kyl- och vindslaget Canmore i Kanada fick Sverige inte ens gå i mål.

På grund av den stora tidsdifferensen blev det blågula landslaget bortplockat från banan under den avslutande fjärdesträckan. Gabriel Stegmayr, Peppe Femling, Simon Hallström och Torstein Stenersen var då flera minuter från toppnationerna Norge, Frankrike och Ryssland.

Även mellan tättrion var det stora avstånd. Segrande Norge, som använde sju extraskott, gick i mål 1.10 före tvåan Frankrike. Trean Ryssland hade 1.48 upp till norrmännen. Tolfteplacerade Vitryssland var sista nation i mål, nästan sex och en halv minut bakom Norge.

Sverige, som hade fem straffrundor och utnyttjade elva extraskott, var bäst av det nio lag som varvades och inte kom i mål. De svåra förhållandena var en bärande orsak till det fiaskoartade resultatet som var Sveriges klart sämsta den här säsongen.

Efter en seger, en femteplats och en sjätteplats ligger Sverige på sjätteplats i herrstafettcupen.

Läs mer: Femling slog till med karriärens bästa lopp