Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 04:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sverige-avslutar-algarve-cup-infor-tomma-laktare/

Sport

Sverige avslutar Algarve cup inför tomma läktare

Sveriges Zecira Musovic och Magdalena Eriksson möter Portugal utan publik.
Sveriges Zecira Musovic och Magdalena Eriksson möter Portugal utan publik. Foto: Armando Franca/AP

Sverige avslutar Algarve cup i Portugal inför tomma läktare. 

Ett par timmar före avspark på tisdagskvällen meddelade det portugisiska fotbollsförbundet att publiken portas i Faro på grund av oro för det nya coronaviruset.

Listan på länder som portar publik på idrottsevenemang bara växer.

Senast i raden: Portugal.

Portugals fotbollsförbund beslutade enligt tidningen Record på tisdagen att stänga läktarna i helgens omgång i båda sin första- och andraliga.

Även damernas internationella träningsturnering, Algarve cup – där svenska landslaget på tisdagen avslutar mot just Portugal – påverkas.

Matchen avgörs utan publik, skriver Svenska fotbollförbundet i ett pressutskick och hänvisar till ett beslut av det portugisiska förbundet. 

I Sverige har Juventusproffset Linda Sembrant sedan tidigare hindrats att delta av det svenska förbundet. Även handskakningar mellan spelare har stoppats från svenskt håll i turneringen.

Hittills har 41 personer smittats av det nya coronaviruset i Portugal. 

Mötet Portugal-Sverige börjar klockan 21 svensk tid. Sverige kommer från två raka förluster i Algarve cup, mot Tyskland och Danmark.

Läs mer:

Så påverkas idrotten av det nya coronaviruset