Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 05:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sverige-fick-ingen-hjalp-av-slovenien/

Sport

Sverige fick ingen hjälp av Slovenien

Foto: MICHAEL ERICHSEN

Sverige fick ingen hjälp av Slovenien i den sista omgången i av grupp F. Ljubomir Vranjes mannar vann mot Schweiz med 29–25 och gick obesegrade genom gruppen.

Det svenska handbollslandslagets höll tummarna för schweizisk storseger. En vinst med åtta mål mot Slovenien skulle ge Sverige chansen att genom seger senare på tisdagskvällen ta med sig två poäng till andraronden i Malmö.

Men slovenerna, som senast förlorade mot Schweiz för 24 år sedan, gjorde processen kort och ledde redan i halvtid med 16–10. Precis som mot Sverige misslyckades Schweiz med sitt 7–6-spel, vilket resulterade i enkla baklängesmål. Det utvecklade sig på nytt till rena självmordstaktiken. 

Det hjälpte inte att storstjärnan Andy Schmid, 15 mål mot Polen i lördag, den här gången satte han åtta, men var för ensam.

Sloveniens svenske förbundskapten Ljubomir Vranjes fick se sitt lag imponera på nytt, framför allt målvakten Klemen Ferlin, som var den stora skillnaden mellan lagen. Med två poäng med sig i bagaget till Skåne är det inte längre någon storsensation om slovenerna också tar sig vidare till semifinalspel i Stockholm.