Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 23:45 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sverige-foll-i-em-kvalpremiaren/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Sverige föll i EM-kvalpremiären

Chris Czerapowic blev bäste poängplockare med 27 poäng iSveriges EM-kvalförlust mot Danmark. Arkivbild.
Chris Czerapowic blev bäste poängplockare med 27 poäng iSveriges EM-kvalförlust mot Danmark. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sverige ledde länge i inledningen av EM-kvalet i basket borta mot Danmark. Mycket tack vare guarden Chris Czerapowicz, som strålade som en sol i Ballerup Super arena. Efter tre av fyra perioder hade 27-åringen noterats för hela 27 poäng, där han var över 50-procentig i sina försök på både två och tre poäng.

Men inte ens hans superinsats skulle visa sig räcka till svensk seger i slutändan.

Efter att ha hunnit ikapp strax innan sista periodpausen gick danskarna om i poängställningen i slutperioden mot ett Sverige som fick klara sig utan en utfoulad Adam Ramstedt. Med två minuter kvar stod det 74–70 i dansk favör. Och efter en rad missar var det först med 20 sekunder kvar som ytterligare poäng gjordes. Och det var inte en svensk reducering. Matchen slutade 76–72 till hemmalaget.

Förutom Czerapowicz med 27 poäng och Viktor Gaddefors 17 poäng var det ingen annan svensk som lyckades nå tvåsiffrigt i poängprotokollet.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.