Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 23:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sverige-forlorade-stort-infor-basket-em/

SPORT

Sverige förlorade stort inför basket-EM

Seger mot Tjeckien i fredags – men dagen därpå blev det förlust med 61–79 för de svenska basketdamerna mot samma lag i Prag.

TT Text

Sverige gick in i halvtid med en knapp ledning, 37–36, men i andra halvlek föll man ihop.

Hemmalaget tog hem andra halvlek med 43–24 och kunde vinna matchen med 18 poängs marginal.

Fredagens match spelades inför publik och sändes på tjeckisk tv. Lördagens tillställning skedde i stället bakom stängda dörrar.

Efter helgen återvänder nu landslaget till Södertälje för att fortsätta sitt EM-förberedande träningsläger. Sverige ska möta Frankrike och Turkiet i två träningsmatcher innan man premiärspelar i EM mot Slovakien den 17 juni.

Blågult saknar där nyckelspelare som Amanda Zahui, Regan Magarity och Louice Halvarsson.

Ämnen i artikeln

Basket

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt