Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sverige-missade-em-final-efter-rysare/

Sport

Sverige missade EM-final efter rysare

Mattias Falck under segermatchen mot Ungern. Foto: Per Hällström

Enkel väg till semifinal – men väl där tog det stopp för de svenska herrarna i bordtennis-EM i Frankrike.

Portugal vann med 3–2 i matcher efter en rysare och därmed får svenskarna nöja sig med ett brons som de säkrade genom att ta sig till semifinal.

TT Text

Jon Persson föll i den femte och avgörande matchen mot Tiago Apolónia med 2–3 efter att spelarna vunnit varannat set fram till avgörandet, då Apolónia vann femte set med 11–7 i Nantes.

32-årige Persson gjorde annars vad han skulle tidigare i semifinalen då han vann sin första match, den inledande för dagen, mot Marcos Freitas med 3–2. Desto tyngre gick det för Mattias Falck. Den svenske VM-tvåan har haft svårt att komma upp i nivå och förlorade båda sina matcher, först med 2–3 mot den blivande portugisiske hjälten Apolónia och sedan med 1–3 i den fjärde och näst sista drabbningen för dagen mot Marcos Freitas.

Innan dess hade supertalangen Truls Möregårdh, 17, fortsatt att imponera och vunnit sin tredje raka match i turneringen via 3–1 mot Joao Monteiro.

Vid ställningen 2–2 inför sista matchen låg allt svenskt hopp om en finalplats i händerna på Jon Persson, som var med och tog lagsilver i Europeiska spelen i juni. Men den här gången räckte 32-åringen inte hela vägen.

I söndagens final ställs Portugal mot antingen Tyskland eller Frankrike.