Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 21:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sverige-tappar-pa-varldsrankningen-efter-em/

SPORT

Sverige tappar på världsrankningen efter EM

Sverige tappar en placering på världsrankingen.
Sverige tappar en placering på världsrankingen. Foto: Adam Ihse / TT

Sveriges fotbolls-EM i England slutade med semifinalförlust mot England. Finallagens succéer gör att Sverige tappar en placering på världsrankningen och ligger trea.

TT Text

Sverige åkte ur fotbolls-EM i semifinalen mot England i vad som var en ensidig historia. Uttåget och 0–4-förlusten har också gett eko på världsrankningen.

Sedan internationella fotbollsförbundet Fifas senast rankning, 17 juni, har Sverige befunnit sig på en rekordhög andraplats. Men nu får man se sig nedpetad till tredje plats.

England vann visserligen EM på hemmaplan men Tysklands finalplats gör att de stiger tre placeringar och tar över andraplatsen från Sverige.

”Lionesses” vinst gör att England klättrar fyra placeringar upp till fjärde plats.

Norge och Danmarks gruppfiaskon gör att de sjunker två placeringar var, 13:e respektive 17:e plats.

USA vann central- och nordamerikanska mästerskapen – deras variant av EM – i juli och är kvar i topp på världsrankningen.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt