Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Dubbla svenska curlingsegrar i Paralympics

Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Plötsligt hände det.

När Sveriges curlinglag vann sin första match i Paralympics, 5–4 mot Norge, kom den andra segern av bara farten, 9–5 mot Tyskland.

– Fruktansvärt skönt, säger skippern Viljo Pettersson Dahl.

Sveriges rullstolscurlinglag i Paralympics ger inte upp. Efter två raka segrar, 5–4 mot Norge och 9–5 mot Tyskland, har Blågult fortfarande en teoretisk chans att nå semifinal.

– Det var efterlängtat och vi behövde det här. Den här turneringen har varit mentalt påfrestande, säger skippern Viljo Pettersson Dahl till SVT Sport.

Mot Norge kom det avgörande ögonblicket redan i den andra omgången, när Sverige fixade en trepoängare. Efter det släppte lag Pettersson Dahl aldrig greppet om matchen.

– Vi spelade vårt vanliga spel, lugnt och behärskat, och hade lite stolpe in för en gångs skull, säger skippern.

Tyskland blev en enklare nöt att knäcka. Sverige plockade den ena poängen efter den andra och efter fyra omgångar stod det redan 8–0. En tysk trea i omgången därpå kunde inte hindra den svenska segern.

Sverige behöver vinna även de fyra återstående matcherna för att kunna nå semifinal.

Natt till onsdag svensk tid spelar Sverige mot Finland och strax före lunch väntar ett publikmöte med värdnationen Sydkorea.

Läs mer: Packningsincident tvingar förbundskaptenen att åka hem

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.