Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sveriges-dc-lag-fullbordade-storsegern-mot-litauen/

SPORT

Sveriges DC-lag fullbordade storsegern mot Litauen

Segern och uppflyttningen till Davis Cups näst högsta division, Europa- och Afrikazonens grupp 1, var klar redan i lördags. Men Sverige slog aldrig av på takten i mötet med Litauen i Båstad – utan vann till slut med klara 5–0.

TT Text

Efter två singelvinster, Elias och Mikael Ymer, följde Markus Eriksson och Johan Brunström upp med 3–0 i dubbel, och på söndagen fortsatte dominansen på gruset i Skåne.

Eriksson fick 6–3, 6–0 mot Tadas Babelis och sedan rundade Mikael Ymer av mötet med 7–5, 6–3 mot Julius Tverijonas.

Med segern såg Sverige till att sejouren i grupp 2 blev kortvarig. DC-laget degraderades i fjol men är nu redan tillbaka i grupp 1.

I världsgruppen fick Frankrike 3–1 mot Serbien och är därmed klart för DC-finalen den 24–26 november. Där väntar Belgien, som vann semifinalen mot Australien med 3–2.

Ämnen i artikeln

Tennis
Davis Cup

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt