Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/swenn-larsson-trea-efter-starkt-andraak/

Sport

Swenn-Larsson trea efter starkt andraåk

Anna Swenn Larsson, arkivbild. Foto: Jure Makovec/AFP

Anna Swenn-Larsson var mer än en sekund från en pallplats inför det andra slalomåket i Killington.

Då steppade svenskan upp rejält – och klättrade från nionde till tredje plats i världscuptävlingen.

– Bästa möjliga start på säsongen, säger 28-åringen till SVT.

TT Text

Säsongens första pallplats, den fjärde individuella i karriären, är ett faktum för Anna Swenn-Larsson.

28-åringen från Rättvik, som är den svenska som har störst förväntningar på sig att axla pensionerade stjärnan Frida Hansdotters mantel, stod för en kanoninsats i det andra slalomåket i världscuptävlingen i Killington, USA.

– Andraåket var tufft, under åket varierade underlaget rejält. Det brast på några ställen, för att sedan bli supergreppigt. Jag är väldigt nöjd med dagen och att jag vågade gå för det, säger hon till SVT.

Swenn-Larsson körde i mål på tiden 58,38 och var i och med det till och med snabbare än superstjärnan Mikaela Shiffrin – som visserligen slutade som överlägsen vinnare.

Amerikanskan var i en klass för sig i det första åket och hennes vinst fanns det inte mycket att göra åt. Efter de båda åken kom Shiffrin hela 1,13 sekunder före slovakiska tvåan Petra Vlhova och 2,73 före Swenn-Larsson – som dock kan trösta sig med att hon i det andra åket minskade avståndet till segraren med nio hundradelar.

– Jag ville inte gräva ner mig efter första åket utan gjorde en plan direkt. Jag ville inte tillåta mig att bli passiv utan ville åka renare och visa vem som bestämmer.

Svenskan var nia efter det första åket men såg till att klättra i fältet efter att ha haft den tredje snabbaste tiden av alla i åk nummer två.

– Första åket var inget vidare, men när jag fortfarande var med topp tio kände jag ändå att jag höjt min lägstanivå. Jag kände att det snarare var skidorna som åkte med mig, än jag med dem. Men i andra var jag revanschsugen som attan och ville verkligen attackera, säger Swenn-Larsson.

Förra veckans premiär i finländska Levi slutade med en fjärdeplats – även den gången bakom vinnaren Mikaela Shiffrin – och Swenn-Larsson har således fått en smakstart på världscupen.

Läs mer: Swenn-Larsson redo att fylla Hansdotters pjäxor: Ser mig själv i absoluta toppen