Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 22:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sydkoreanska-tranare-avgar-efter-trakasserier/

Sport

Sydkoreanska tränare avgår efter trakasserier

Sydkoreanska curlinglaget höll presskonferens i november där anklagelser om trakasserier framfördes. Nu avgår tränarna.
Sydkoreanska curlinglaget höll presskonferens i november där anklagelser om trakasserier framfördes. Nu avgår tränarna. Foto: Ahn Young-joon/AP

Det sydkoreanska curlinglaget, som under OS i Pyeongchang blev kända som ”Garlic Girls”, tog silver efter förlust mot lag Anna Hasselborg i finalen.

Rätta artikel

Nu har lagets ledarstab avgått efter att spelarna anklagat dem för trakasserier och utnyttjande.

Ledarstaben har enligt spelarna trakasserat dem verbalt, stoppat dem från att prata med andra idrottare och journalister, och dessutom censurerat brev och presenter från fans.

Det har fått till följd att huvudtränaren Kim Min-jung och hennes pappa Kim Kyung-doo (före detta vice ordförande i det koreanska curlingförbundet) lämnar curlingsporten helt.

”Jag vill ursäkta mig till idrottarna för att ha orsakat stor smärta med mitt dåliga sätt att uttrycka mig. Från denna punkt kommer min familj och jag att lämna curlingen”, skriver Kim Kyung-doo i ett uttalande.

”Garlic Girls” har efter framgången i OS haft det tuffare på isen, där de bland annat i augusti föll i det inhemska seriesystemet och därmed misslyckades att kvala in till internationella tävlingar.