Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 06:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/symboliskt-slag-av-sorenstam-pa-augusta/

Sport

Symboliskt slag av Sörenstam på Augusta

Annika Sörenstam på Augusta. Foto: Kevin C. Cox

Hur många gånger Annika Sörenstam lyft klubban, jobbat igenom baksvingen och prickat en golfboll vet nog ingen.

Rätta artikel

Men vissa slag är viktigare än andra.

Sörenstam, Sveriges framgångsrikaste spelare genom tiderna, var en av fyra legendarer som gjorde något unikt på lördagen. Med symboliska utslag öppnade Sörenstam, Se Ri Pak, Lorena Ochoa och Nancy Lopez den första damtävlingen – Augusta National Women's Amateur – på den anrika banan i Georgia, nästa vecka värd för herrarnas US Masters.

– Det är en dröm som blivit sann. Jag är så glad för deras skull. Det här inspirerar inte bara unga tjejer och golfare utan även andra kvinnor i andra sporter och kvinnor i affärsvärlden, säger Sörenstam.

Augusta har varit en manlig bastion sedan den öppnades 1933. Först 2012 valdes de första kvinnorna in som klubbmedlemmar, Darla Moore och Condoleezza Rice.

Maja Stark och Beatrice Wallin var svenskorna som lyckades kvala in till den historiska tävlingen. Båda låg på delad elfte plats inför lördagens avgörande runda.

Wallin gick finalrundan på ett under par och klättrade några placeringar till en slutlig delad sjundeplats. Medan Stark hade en tung dag med fem över par och slutade 25:a.