Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/talang-knaskadad-westberg-flygs-in-till-os/

SPORT

Talang knäskadad – Westberg flygs in till OS

Johanna Westberg ersätter skadade Isabelle Andersson i den svenska OS-truppen.
Johanna Westberg ersätter skadade Isabelle Andersson i den svenska OS-truppen. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Johanna Westberg kallas in till den svenska OS-truppen i handboll då Isabelle Anderssons korsband gått av.

TT Text

H65 Höör-talangen skadade främre korsbandet i tisdagens inofficiella landskamp mot Norge i Fukuoka. Westberg ersätter och flygs in till Tokyo förutsatt att hon lämnar negativa covidtester, uppger Handbollslandslaget på sin hemsida.

Förbundskapten Tomas Axnér lider med 21-åriga Isabelle Andersson.

– Det är förstås ett fruktansvärt besked för henne att få dagarna innan hon ska kliva in i ett OS och jag lider verkligen med henne. ”Bellen” är framtidsspelare och jag är övertygad om att hon kommer att komma tillbaka starkare och kunna spela framtida mästerskap för Sverige, säger Axnér.

Westberg, som spelar i Nykøbing Falster i Danmark, tackade i våras nej till en satsning mot OS av familjeskäl. Nu är läget annorlunda, konstaterar storskytten.

– Jag är peppad att komma till Japan och är glad för den uppbackning jag kunnat få på hemmaplan som möjliggör att jag kan åka. Men jag tycker jättesynd om Isabelle som åkt på den här skadan så nära OS, säger hon.

Westberg mästerskapsdebuterade i EM 2012, och hon spelade även EM 2016 och VM 2017. Med 71 A-landskamper bakom sig gör hon nu sitt första OS.

– Det har alltid varit en dröm och ett mål att få uppleva ett OS och det här är nog min sista chans. För fem år sedan var jag med på alla läger inför men missade OS, nu blir det tvärtom.

Sverige möter Spanien i OS-premiären på söndag.

Läs mer: Sveriges OS-genrep i handboll bröts efter golvproblem

Ämnen i artikeln

Handboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt