Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 13:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/taljegard-finalklar-i-em-debuten/

SPORT

Taljegård finalklar i EM-debuten

Josefin Taljegård är klar för final i EM i Tallin. Arkivbild.
Josefin Taljegård är klar för final i EM i Tallin. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

EM-debuten slutade på bästa sätt för Josefin Taljegård. Den svenska konståkaren tog sig vidare till final efter ett säkert genomfört kortprogram.

– Överlag är jag väldigt nöjd, säger hon till SVT.

TT Text

Josefin Taljegård inledde sitt kortprogram med en trippel flip, följde upp det med en dubbel toeloop och avslutade det hela med en dubbel axel.

Hoppen satt som de skulle och domarna belönade henne med 58,24 poäng – ett resultat som räckte till 14:e plats och som innebär att hon får tävla vidare i det avgörande fria programmet i konståknings-EM i Tallinn.

– Jag klarade alla mina hopp. Det var lite fippel på något av dem, annars tycker jag att jag gjorde det jättebra, säger Taljegård till SVT.

Taljegård får nu ett par dagars vila och förberedelser inför det fria programmet, som avgörs på lördag. I potten där finns – förutom en framskjuten plats i EM – även en biljett till OS i Kina i februari.

– Jag har inte fokuserat på det och kommer inte att göra det inför nästa program heller men jag hade en hyfsad poäng. Om det skulle räcka till OS skulle jag bli superglad, säger Taljegård.

Taljegårds personliga rekord är 61,58 poäng.

Läs mer: Majorov coronasmittad – missar EM: ”Jag bröt ihop”

Ämnen i artikeln

Konståkning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt