Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 14:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tarogd-murray-kan-vara-sista-tavlingen/

Sport

Tårögd Murray: Kan vara sista tävlingen

01:33. En tårögd Andy Murray försöker samla sig. Men det är svårt. Han inser att karriären troligen är över efter Australian open. ”Det finns en risk för det”, säger han på en presskonferens i Melbourne.

Skadedrabbade Andy Murray är antagligen inne på sitt sista år som professionell spelare. Men det kan ta slut tidigare än så, säger tennisstjärnan tårögd vid en presskonferens.

– Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, säger han.

Rätta artikel

Den tidigare världsettan och trefaldiga Grand slam-vinnaren drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilitera sig.

– Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, säger han vid en presskonferens i Melbourne inför Australian Open.

Andy Murray kunde inte hålla tårarna borta på presskonferensen – Australian Open kan bli brittens sista tävling.
Andy Murray kunde inte hålla tårarna borta på presskonferensen – Australian Open kan bli brittens sista tävling. Foto: Mark Baker

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonferensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

Återkomsten i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt en träningsmatch på torsdagen mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

– Jag kan spela men med begränsningar. Att ha begräsningarna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger han.

Murray hoppas på att kunna avsluta karriären med Wimbledon, men säger enligt The Guardian att han inte är säker på att han lyckas till följd av smärtan.

Han är dock inställd på att genomföra Australian Open, där han går upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Efter den känslosamma presskonferensen strömmade hyllningarna in till Murray på Twitter.

Förre svenske världstvåan Magnus Norman:
”Fantastisk spelare, kämpe, tidigare världsetta och flerfaldig grand slam-mästare. Djup respekt.”

Amerikanska legendaren Bille Jean King:
”Du är en mästare både på och utanför banan. Tråkigt att du inte kan lägga av på det sätt du vill, men kom ihåg att se fram emot det som väntar. Din röst för jämlikhet kommer att inspirera framtida generationer.”

Tidigare världsettan Kim Clijsters:
”Det gör ont att lyssna på @andy–murray under hans presskonferens. Hoppas att han tar sig till Wimbledon och får det avslut han förtjänar.”

Läs mer:

Uzbek hoppas på ny skräll mot Federer

Skandal kring fixade matcher i tennis – 83 anhållna av spansk polis och Europol

Svensk dödshotad – nu slåss tennisen mot fixade matcher