Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 06:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tavlingsdirektoren-om-beslutet-vantat/

Sport

Swedish Open i Båstad ställs in: ”Väntat”

Sommarens Swedish Open i Båstad ställs in.

Det blev klart efter att Internationella tennisförbundet beslutat att stoppa alla turneringar fram till den 31 juli.

”Detta var ett väntat beslut med tanke på hur utvecklingen ser ut”, säger tävlingsdirektören Christer Hult.

TT Text

På grund av coronapandemin väljer Internationella tennisförbundet att förlänga tävlingsuppehållet fram till den 31 juli.

Därmed blir det ingen turnering i Båstad, som var planerad att spelas den 6–19 juli.

Ett väntat besked, enligt tävlingsdirektören Christer Hult.

”Detta är naturligtvis oerhört tråkigt för alla tennisintresserade, funktionärer, partners och näringsidkare i Båstad men i en sådan här extremt svår situation där hela världen drabbas känns det som ett självklart beslut”, säger han i ett uttalande på tävlingens webbplats.

”Vi har stor respekt för den pågående pandemin och då är säkerheten för våra gäster, personal och spelare av högsta prioritet.”

”Vi sätter en parantes på 2020 och blickar nu framåt. Vi har redan börjat planera inför nästa år och ser framemot att välkomna alla gäster till ett Nordea Open i världsklass den 5–18 juli 2021.”

I uttalandet meddelar arrangören att ”alla som har köpt biljetter till årets tävling kommer bli kontaktade och erbjudna att flytta fram sin biljett till 2021 alternativt få pengarna tillbaka”.