Created with Sketch. Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-09 12:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tennisen-mot-diktaturen-ar-idrottens-mest-spannande-match/

SPORT

Tennisen mot diktaturen är idrottens mest spännande match

Peng Shuai.
Peng Shuai. Foto: Andy Brownbill/AP

Esks elva vecka 46.

DN-sportens krönikör Johan Esk sammanfattar veckan som gått.

1) Tennispolitiken

Tennisens WTA hotar att dra ur sina tävlingar från Kina om det inte bringas klarhet i vad som hänt den försvunna stjärnan Peng Shuai. Det har aldrig hänt att en idrottsorganisation sätter press på en diktatur så här i en inrikesfråga. Tennisen mot diktaturen är idrottens mest spännande match.

2) Norgeskämtet

Norges herrlandslag har elva raka misslyckade kval. I väntan på att norskor och norrmän invaderar prispallar i vintersporter är det bara att skadeglatt njuta åt den norska sviten.

3) VM-bojkotten

Man kan också se misslyckandet som ett sätt för Norge att leva upp till sitt tidigare snack om att bojkotta fotbollens diktatur-VM i Qatar. Sverige kan haka på bojkotten i mars.

4) VM-rapporten

Enligt Amnestys senaste rapport har utvecklingen med förbättrade arbetsvillkor för gästarbetarna som bygger VM-arenorna avstannat. 6 500 arbetare har avlidit, hälften av fallen är ouppklarade.

5) VM-skämtet

De svenska fotbollshöjdarnas snack om att dialog skulle hjälpa och att Qatars VM-arrangörer skulle lyssna och ändra sig var inget annat än ett ofrivilligt skämt präglat av naivitet.

6) Covid-laget

Tyska Mannheim saknade åtta spelare som testats positivt för covid inför matchen i CHL. Frölunda kunde, som det heter i den sköna klyschan, bara ställa in skridskorna och vinna med 10–1.

7) Covid-frågan

Blir det verkligen NHL-spelare i OS? Frågan är mer och mer svårbesvarad och aktualiserades när Ottawa tvingades skjuta fram tre matcher på grund av ett covid-utbrott i truppen.

8) Covid-svaret

NHL:s vice kommissionär Bill Daly säger:

”Om vi behöver skjuta upp och flytta fram matcher utanför vårt normala fönster kommer det att innebära att vi inte ställer upp i OS.”

9) OS-beskedet

NHL kan vänta till 10 januari med besked om man drar sig ur OS. Ligan ska genomföra 82 seriematcher. Om covid fortsätter att påverka schemat blir herrarnas OS-hockey samma B-variant som 2018.

10) Tränaravhoppet

Succétränaren Robin Asterhed lämnar IFK Värnamo efter att ha nått allsvenskan. Han ska återvända till Malmö FF som chefsscout. Hammarbys sparkade Stefan Billborn vore ett spännande val som ersättare.

11) Youtubern

Svenska bandyförbundet ska anställa en youtuber. Den såg man inte komma. På hemsidan står: ”Den här funktionen blir ungefär som förbundets egen tonåring, som släpps ut för att utforska världen.” Oj, då.

Ämnen i artikeln

Bandy
Ishockey
Fotboll
Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt