Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 14:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tennisstjarnans-lofte-skanker-pengar-till-brandoffren/

Sport

Tennisstjärnans löfte: Skänker pengar till brandoffren

Nick Kyrgios vill hjälpa offren för bränderna i Australien. Foto: Saeed Khan/TT

Tennisstjärnan Nick Kyrgios hjälper offren för de kraftiga skogsbränderna som just nu härjar i Australien.

Han lovar att skänka 200 dollar, cirka 1 800 kronor, för varje serveess han lyckas med under sommarsäsongen på hemmaplan.

TT Text

Brandhärdarna i Australien har hittills skördat 18 liv och gjort tusentals människor hemlösa. Landet har utlyst nödläge inför helgen när vädret förväntas förvärra situationen ytterligare.

En av dem som vill hjälpa de drabbade är den australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios, som på Twitter skriver att han tänker donera 200 dollar för varje serveess han gör under sommarsäsongen på hemmaplan.

https://twitter.com/NickKyrgios/status/1212677231270645762

I Kyrgios hemstad Canberra är luften sämre än någonsin och invånarna uppmanas stanna inne.

– Det är tragiskt det som händer, speciellt med min hemstad Canberra, som befinner sig under rök, världens just nu farligaste rök, sade Kyrgios på en presskonferens inför ATP Cup i Brisbane.

– Det är inget regn i prognoserna för de kommande fyra månaderna‚ så det ser inte ut som att bränderna kommer att minska i omfattning inom den närmsta tiden vilket är sorgligt.

Flera landsmän har hakat på Kyrgios initiativ och svarade på hans tweet. Alex de Minaur skrev att han kommer donera 250 dollar per serveess, eftersom han inte tror sig kunna göra med lika många som Kyrgios, och John Millman lovade hela 1 000 dollar per serveess.

Kyrgios är rankad som nummer 30 i världen. 

Läs mer: Hårt pressad premiärminister utbuad när han besökte branddrabbad stad