Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 23:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tennisvarlden-sagar-djokovic-efter-virussmittan/

Sport

Tennisvärlden sågar Djokovic efter virussmittan

Världsettan Novak Djokovic anordnade en tennisturnering utan hänsyn till social distansering. Fyra spelare inklusive honom själv har nu insjuknat i covid-19.
Världsettan Novak Djokovic anordnade en tennisturnering utan hänsyn till social distansering. Fyra spelare inklusive honom själv har nu insjuknat i covid-19. Foto: Nikola Krstic/Shutterstock

Novak Djokovic testades positivt för coronaviruset efter sin egen tennisturnering.

Nu blir han hårt kritiserad av andra tennisspelare. 

– Det här har inte sett bra ut för tennisen, säger Andy Murray.

TT-AFP Text

På sociala medier sprids hashtaggen #Djokovid som en anspelning på covid-19. Reaktionerna från tennisvärlden är många efter att Novak Djokovic och tre andra spelare smittats i samband med världsettans uppvisningsturnering i tennis i Serbien och Kroatien.

Nick Kyrgios är en av alla som tar till orda på Twitter.

”Anklaga inte mig för något jag gjort som varit 'oansvarigt' eller klassat som 'dumheter' – det här tar priset”, skriver australiern, som ofta själv hamnat i blåsväder för sina handlingar på tennisbanan. 

– Turneringen skulle aldrig ha spelats, sade tidigare världsettan Andy Murray efter sin comeback på tisdagen.

– När man sett bilderna från spelarnas fest och barnens dag så är det ingen överraskning hur många som har testats positivt. Det fanns ingen social distansering.

Martina Navratilova, 18-faldig grand slam-vinnare i singel, oroar sig över framtiden.

”Jäklar... det här är inte bra och det är ett mönster... Och nu då, US Open? Roland Garros? Vi har mycket jobb att göra”, skriver hon på Twitter och syftar på planerna att återuppta proffstennisen i augusti, inklusive grand slam-turneringen US Open som är tänkt att börja den 31 augusti.

https://twitter.com/Martina/status/1275406429910896641

Brasiliens Bruno Soares, en dubbelspelare som sitter i spelarrådet, kallar Djokovics turnering för ”skräckföreställning”, medan ATP:s tourchef Andrea Gaudenzi menar att det är en läxa för andra turneringar.

– Det är lite som när man säger till sina barn att ha hjälm när de ska lära sig cykla. Det är ”nej, nej, nej”. Sedan kör de, ramlar, och tar på sig hjälmen, säger Gaudenzi.

I ett uttalande under tisdagen försvarade Novak Djokovic sitt beslut att genomföra turneringen, som organiserades av honom själv och yngre brodern Djordje Djokovic. 

”Vi organiserade turneringen i ett skede där viruset hade försvagats. Vi trodde att förhållandena för att arrangera tävlingen var goda, sade tennisstjärnan då. 

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt