Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 06:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/teodor-peterson-lagger-av-vemodigt/

Sport

Teodor Peterson lägger av: ”Vemodigt”

Teodor Peterson lägger skidorna på hyllan.
Teodor Peterson lägger skidorna på hyllan. Foto: Vegard Wivestad Grött

Teodor Peterson lägger skidorna på hyllan.

Den 31-årige OS-medaljören slutar efter säsongen.

”Det känns självklart lite vemodigt att sluta”, skriver han i sociala medier.

TT Text

Sprintspecialisten Teodor Peterson, som bland annat har två OS-medaljer på meritlistan, meddelar nu att han ser slutet på proffskarriären efter säsongen.

”Det är snart dags för den här lillpojken, som 1997 slet sig igenom 11 km på 7-mila, att lägga skidorna på hyllan. Det känns självklart lite vemodigt att sluta och det finns mycket jag kommer att sakna efter 11 år i landslaget som har gjort att jag fått uppleva otroligt mycket. Nu ser jag fram emot avslutningen på denna säsong, tävlingarna i Drammen & Kanada/USA blir mina sista världscuptävlingar i karriären”, skriver Peterson på Instagram bredvid en bild på sig själv från 1997.

Det var säsongen 2011–12 som Teodor Peterson verkligen slog igenom efter att ha vunnit sprintcupen. I tre raka år, 2012–2014, vann han SM-guld i sprint och i OS i Sotji 2014 blev det silver i sprint och brons i lagsprint.

Läs mer: Storfavoriten tror på rekordtider: ”Nog har jag ångest inför Vasaloppet”