Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Thorn lämnade sprinttävlingen med staven mellan benen

Other: Carl Sandin/TT

Den ene föll tungt och den andre har en form som åker berg-och-dalbana. Viktor Thorn och Calle Halfvarsson lämnade den olympiska sprinttävlingen med sänkta skallar.

För båda svenskarna tog tävlingen slut redan i kvartsfinal. För Viktor Thorn på ett spektakulärt och mindre roligt sätt redan i starten. Staven mellan skidorna – och så var den dagen förstörd.

Thorn förklarade besviket att vurpan riskerar att bli en videofilm som folk kommer att skratta åt.

– Det är väl nästan lite America’s Funniest Home Video över det, sade han besviket och förklarade att han försökte köra ikapp fältet, men att det var lönlöst.

Så konstaterade han att det finns fler som gjort på samma sätt, till exempel den norske giganten Petter Northug.

– Jag får väl ha med mig det här till nästa OS, men det är bara att försöka glömma det och blicka framåt, sade 21-åringen från Ulricehamns IF.

För Calle Halfvarsson var det inte tekniken utan kroppen som spökade. Svenskhoppet hade inget bett i åkningen och inget att sätta emot när tåget gick i kvartsfinalen. Dessutom valde han en dålig taktik i sista kurvan.

– Men jag hade inget i en semifinal att göra i dag. Jag känner mig inte pigg, sade Halfvarsson, som efter misslyckandet i skiathlon ser ut som ett stort frågetecken i detta OS. Kroppen mår inget vidare.

– Det kändes så himla bra när vi testade i går, men i dag svängde det igen. Det är för mycket upp och ner hela tiden, sade han.

Hur tänker du kring resten av OS?

– Får jag chansen att köra 15 kilometer så tar jag den. Helt plötsligt händer det något som gör att jag känner mig bra igen. Det verkar vara upp och ner varje dag, så vi får väl se om jag prickar in rätt dag på 15 fritt.

Stafetten?

– Jag tänker inte så mycket på den nu. Det är längre fram i mästerskapet och den dagen får vi ta ett beslut och fundera lite över vilken sträcka jag ska köra, sade Halvarsson.

Teodor Peterson, silvermedaljören i lagsprint från OS i Sotji, lyckades ta sig förbi kvartsfinalen, men var långt från att nå finalen.

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.