Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tidigare-fifa-chefens-krav-stang-av-infantino/

Sport

Tidigare Fifa-chefens krav: "Stäng av Infantino"

Sepp Blatter, tidigare Fifa-president, är själv under utredning för korruption.
Sepp Blatter, tidigare Fifa-president, är själv under utredning för korruption. Foto: Michael Probst

Den tidigare Fifa-ordföranden Sepp Blatter kräver nu att hans efterträdare, Gianni Infantino, ska bli avstängd av Internationella fotbollförbundet Fifa eftersom han misstänks för brottslighet.

TT Text

Infantino misstänkts för brott efter sitt samröre med den omstridde schweiziske åklagaren Michael Lauber, som tidigare utrett misstänkt korruption inom toppfotbollen och Fifas ordförande utreds nu av åklagare i fall åtal ska väckas.

Schweizaren nekar dock till anklagelserna.

”För mig är det solklart att Fifas etiska råd måste inleda en utredning mot Mr Infantino och stänga av honom”, säger Sepp Blatter i ett uttalande till Reuters.

Blatter var ordförande för Fifa mellan 1998 till 2015. Han tvingades avgå på grund av en korruptionsskandal och blev samma år avstängd från all fotboll i åtta år. Utredningen pågår fortfarande mot den tidigare ordföranden.

Ämnen i artikeln

Fifa
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt