Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 12:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tiger-woods-kapten-for-usa-tog-ut-sig-sjalv/

Sport

Tiger Woods kapten för USA – tog ut sig själv

Kapten Tiger Woods tog ut sig själv i USA:s lag till Presidents Cup. Foto: Lee Jin-man/AP

Tiger Woods har som USA:s kapten tagit ut sitt lag till Presidents Cup.

Siste man på spelarlistan? Tiger Woods.

– Intressant att tala om sig själv i tredje person, säger 43-åringen.

TT Text

Tiger Woods har fått det ärofyllda uppdraget att som kapten leda USA mot ett internationellt lag (exklusive europeiska och amerikanska spelare) i golftävlingen Presidents Cup som avgörs i december på Royal Melbourne i Australien.

Natten till fredagen, svensk tid, presenterade den amerikanska golflegendaren vilka spelare han hade tagit ut – och, kanske inte helt oväntat, fanns hans eget namn med på listan.

– Som kapten kommer jag välja Tiger Woods som den sista spelaren i laget. Han har spelat nio gånger i Presidents Cup och två av dem har varit i Australien, så det här blir hans tredje framträdande där som spelare, sade Woods innan han fortsatte:

– Och det är speciellt att tala om sig själv i tredje person.

I april vann Woods sin 15:e major när han tog hem US Masters och för bara ett par veckor sedan stod han, för 82:a gången i karriären, som segrare i en PGA-tävling när han vann Zozo Championship i Japan.

43-åringen blir den förste spelande kaptenen sedan Hale Irwin ledde det amerikanska laget i den första årgången av Presidents Cup 1994. Det internationella laget leds av sydafrikanen Ernie Els.